Gå vidare till innehåll

Varför ska man ta magnesium på kvällen?

Av Ivan Spoljaric 30 Jan 2023 0 kommentarer
Varför ska man ta magnesium på kvällen? - ANCI sport

Magnesium är en viktig mineral för kroppen och kan göra stor nytta om du äter det på kvällen. Här några fördelar med att ta magnesium på kvällen.

Magnesium hjälper till att reglera sömncykeln

Magnesium är viktigt för produktionen av melatonin, ett hormon som främjar insomning och god sömn. Att ta mer magnesium på kvällen kan därför hjälpa till att reglera sömncykeln och förbättra sömnkvaliteten.

 

Magnesium kan lindra stress och ångest

Magnesium är också känt för att ha lugnande egenskaper, vilket kan bidra till att minska stress och ångest. Magnesiumtillskott vid sänggåendet kan hjälpa dig att slappna av och sova bättre.

Magnesium kan hjälpa till att förebygga muskelkramper

Magnesium är viktigt för muskelfunktionen och förebygger muskelkramper. Om du tar mer magnesium på kvällen kan du förebygga muskelkramper under natten och få en mer stilsam och behaglig sömn.

magnesium kosttillskott blogg


Magnesium kan hjälpa till att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar

Magnesium är också viktigt för hjärt- och kärlhälsan, sänker blodtrycket och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att äta mer magnesium på kvällen kan bidra till att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar på lång sikt.

Slutsats

Att öka intaget av magnesium på kvällen har alltså många fördelar. Det kan hjälpa till att reglera sömncykeln, lindra stress och ångest samt förebygga muskelvärk och hjärt- och kärlsjukdomar.

Magnesiumintaget på kvällen rekommenderas starkt om du vill förbättra sömnkvaliteten, lindra stress och ångest samt förebygga muskelvärk och hjärt- och kärlsjukdomar. Det finns många sätt att öka ditt magnesiumintag, till exempel genom att äta magnesiumrika livsmedel som spenat, mandel, pumpafrön och avokado eller genom att ta magnesiumtillskott.

Om du tar tillskott är det lämpligt att välja tillskott som innehåller magnesiumcitrat eller magnesiummalat. På det hela taget är magnesium vid sänggåendet ett enkelt och effektivt sätt att förbättra sömnkvaliteten, lindra stress och ångest samt förebygga muskelkramper och kardiovaskulära sjukdomar.

Det är dock viktigt att alltid rådgöra med din läkare innan du tar ett tillskott för att se till att det inte finns några kontraindikationer eller interaktioner med andra mediciner du tar.

Läs gärna vårt inlägg om 10 tips för hur ni kan hantera stress

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Tack för att du prenumererar

Få ett mejl när produkten är åter i lager!
this is just a warning

Choose the ID of the Quiz you want to render (automatic popup):

  • Kosttillskott #1 with ID: 29HxY7
  • Hitta rätt racket with ID: rkHz06