Gå vidare till innehåll

5 fördelar med skivstång

Av Ivan Spoljaric 11 Oct 2022 0 kommentarer
5 fördelar med skivstång - ANCI sport
Skivstång blir allt vanligare i ett eget gym och i många fall kan det räcka med en skivstång för att utföra rätt övningar. Det finns fördelar med skivstång som vi tittar närmare på.

Vi har samlat fem fördelar med att äga träna/äga en skivstång och detta passar alla.


1. Säkert

Genom att träna med en skivstång vet man tydligt vart start och stopp är under en övning. Detta leder i sin tur att man kan utföra flera övningar på ett säkert sett och dessutom en mer koncentrerad rörelse för fokus på olika muskelgrupper.


2. Hela kroppen

Tack vare såpass stor variation av olika övningar som man kan utföra med hjälp av en skivstång finns det goda möjligheter att träna hela kroppen och kanske bäst av allt att träningen blir betydligt roligare. Det finns många övningar som man inte ens behöver viktskivor utan endast en skivstång för att utföra.


3. Explosivitet

Skivstång ger möjligheten till att träna med explosivitet och övningar med mer ryck. Explosiva övningar har blivit allt vanligare och har kommit fram till att det finns många fördelar till detta. Skivstång är det självklara valet när det gäller explosiva övningar.


4. Lyfta tungt

Vill man lyfta tungt så är oftast svaret att använda sig utav en skivstång, med en skivstång finns det stora möjligheter att lägga på flera 100kg. Med en tung skivstång kan man få till en bra balans men även fokusera på specifika muskelgrupper lättare, lyfta tungt har sina för- och nackdelar så det gäller att öka successivt och inte för tungt direkt.


5. Bygga muskler

Genom att man har möjligheten till att lyfta tungt resulterar det även till att det är lättare att bygga muskler med hjälp av en skivstång där man kan utmana sig mer och ta många övningar till det yttersta. Stor fördel med en skivstång är att man kan justera vikten genom olika viktskivor för att genomföra övningar på bästa möjliga sätt. 

Ni hittar alla skivstänger i vårt sortiment här.

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Tack för att du prenumererar

Få ett mejl när produkten är åter i lager!
this is just a warning

Choose the ID of the Quiz you want to render (automatic popup):

  • Kosttillskott #1 with ID: 29HxY7
  • Hitta rätt racket with ID: rkHz06