Gå vidare till innehåll

Styrkeövningar för nybörjare

Av Ivan Spoljaric 02 Jan 2023 0 kommentarer
Styrkeövningar för nybörjare - ANCI sport

Att börja träna är kanske det svåraste steget, men jag har samlat ihop lite bra och lätta övningar som man kan göra hemma och som din kropp kommer att tacka dig för.

Tips på bra styrkeövningar man kan göra hemma

Här är några styrkeövningar för nybörjare:

1. Plankan: Plankan är en övning som stärker magen, ryggen och armarna. Lägg dig på mage med händerna på golvet, och lyft sedan upp kroppen så att du står på tårna och armarna. Håll den här positionen i några sekunder, och bygg sedan upp till att hålla den i längre tid.

2. Knäböj: Knäböj är en bra övning för att stärka benen. Stå med fötterna axelbrett och böj sedan benen tills du sitter på hälarna. Pausa i bottenpositionen, och tryck sedan ifrån för att komma upp till startpositionen igen, hälarna ska ej lyftas från golvet. Vill man ta knäböjen till en ny nivå längre fram kan olika typer av powerbands vara ett bra redskap.

3. Armhävningar: Armhävningar är en bra övning för att stärka triceps och överkroppen. Lägg dig på mage med händerna på golvet vid sidan om bröstet. Lyft sedan upp kroppen med hjälp av armarna, och sänk sedan ner igen kontrollerat. Du kan också göra armhävningar på knäna istället för att ha fötterna på golvet för att göra övningen lättare, då kan en yogamatta eller gymmatta vara perfekt för ökad komfort.

4. Sit-ups: Lägg dig på rygg på golvet med benen böjda och fötterna placerade på golvet. Placera händerna på tinningarna eller bakom huvudet. Lyft upp överkroppen från golvet med hjälp av magmusklerna, tills du sitter upp med överkroppen. Pausa i upprätt position, och sänk sedan ner igen till startpositionen.

Det viktigaste är ändå...

Det viktigaste är att börja långsamt och bygga upp din styrka gradvis. Se till att du har rätt teknik för att undvika skador, och välj en vikt eller motstånd som du kan hantera men som fortfarande utmanar dig.

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Tack för att du prenumererar

Få ett mejl när produkten är åter i lager!
this is just a warning

Choose the ID of the Quiz you want to render (link popup, external link popup, email link popup):

  • Kosttillskott #1
    #quiz-29HxY7 (internal) or https://ancisport.se/#quiz-29HxY7 (external, email)
  • Hitta rätt racket
    #quiz-rkHz06 (internal) or https://ancisport.se/#quiz-rkHz06 (external, email)

Choose the ID of the Quiz you want to render (automatic popup):

  • Kosttillskott #1 with ID: 29HxY7
  • Hitta rätt racket with ID: rkHz06

Choose the ID of the Quiz you want to render (chat button):

  • Kosttillskott #1 with ID: 29HxY7
  • Hitta rätt racket with ID: rkHz06