Gå vidare till innehåll

5 fördelar med ett hemmagym

Av Ivan Spoljaric 30 Sep 2022 0 kommentarer
5 fördelar med ett hemmagym
Att bygga sitt hemmagym behöver varken ta mycket plats eller vara särskilt dyrt. Det har hellre aldrig varit så populärt som nu att ha sitt egna gym hemma och detta av flera olika anledningar som är från person till person. 

Vi tar upp fem anledningar som vi vet att många känner igen sig i och kanske håller ni med.

1. Spara tid

Det är ingen hemlighet att tiden på dygnet är begränsat för många och vi vill hinna med så mycket som möjligt. Tyvärr så hamnar då träningen lite i "skuggan" och man skyller helt enkelt på att man inte hinner. Det är just då det är perfekt med ett hemmagym där man med några enkla redskap och enkla övningar kan få till ett riktigt bra träningspass.

 

2. Träna när det passar dig

Oavsett om han har ont om tid så kan man fortfarande klämma in ett träningspass på 30-40 minuter när det passar en bäst. Du slipper att hålla tider för att ta dig till gymmet, fastän att många gym idag har öppet dygnet runt kan det fortfarande ta emot att faktiskt ta sig till gymmet oavsett om det är 6 på morgonen eller 6 på kvällen. Med ett hemmagym kan du utföra träningspasset när det passar dig och när du har som mest energi kanske för att få ut det mesta av passet.

 

3. Kostnader

Att idag köpa ett gymkort oavsett vart i Sverige man bor kan vara en ganska så saftig prislapp för många, det kan vara allt från 200 kronor till nästan 1000-lappen i månaden vilket resulterar i att det snabbt kan blir dyrt om man har gymkort i flera månader, kanske till och med år. Just att äga ett gymkort som kostar pengar varje månad kan för många skapa ett stressmoment att man måste träna för att nyttja gymkortet. 

Äger man ett gymkort för till exempel 400kr/mån i ett år, det blir totalt 4800kr, äger man samma gymkort för samma pris i fem år, det blir totalt 24.000 kronor och för den summan kan vi lova er att ni får ett riktigt bra hemmagym som inte behöver ta stor plats och som hela familjen kan nyttja, eller varför inte även vänner.

fördelar med hemmagym

 

4. Inspirera

Genom att äga ett hemmagym kan man bli en inspirationskälla för familj och vänner som i sin tur kanske också börjar sin resa med träning och fitness. Är man fler kan man till och med lägga ihop en budget för hemmagymmet som alla delar på sen.

 

5. Utrymme

När man pratar om hemmagym är många oroliga över att dom inte har plats för detta, men ett hemmagym kan bestå av några enkla redskap såsom hantlar, kettlebells, skivstång och gymmatta för att skydda golvet. Det finns även smarta löpband som man enkelt kan gömma i garderoben när det inte används. 

 

Lösningarna finns och vi hjälper er mer än gärna att hitta lösningarna för just erat hemmagym. Det behöver varken kosta mycket pengar eller ta särskilt mycket plats för att man ska kunna utöva träningspass som gynnar ens kropp och hälsa. 

Det finns garanterat flera punkter som vi inte tagit med men alla har även olika upplevelser på ett gym där det finns dom som gillar att träffa folk på gymmet för att prata lite och kanske få lite tips eller dom som faktiskt vill komma hemifrån och har just gymmet som den plats där man får lite miljöombyte. 

 

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Tack för att du prenumererar

Din e-mail har blivit registrerad!

Köp nu

Redigera
this is just a warning
Logga in
Din varukorg
0 artiklar