Gå vidare till innehåll

5 fördelar med kettlebells

Av Ivan Spoljaric 05 Oct 2022 0 kommentarer
5 fördelar med kettlebells
Att träna med kettlebells har många fördelar, detta har blivit enligt oss ett måste till hemmagymmet, men funkar lika bra på kontoret eller verkstaden.

Vi tar upp fem fördelar med att äga kettlebells för att utföra några effektiva och bra övningar. 

 

1. Mångsidigt

Tack vare att Kettlebells har en annorlunda form i jämförelse med till exempel hantlar så kan en kettlebell användas på flera olika sätt, både med handtaget och själva kulan. Det skapar större variation av övningar.

 

2. Kondition

Tack vare att övningarna med kettlebells oftast är lite mer explosiva gör detta att man inte bara tränar musklerna i kroppen utan även kan få till en bra konditionsträning när man får upp flåset.

kettlebells

 

3. Styrketräning

En kettlebell kan användas precis som en hantel med samma övningar i dom flesta fallen. Variationen av vilka övningar man kan göra är betydligt större med en kettlebell än hantel samtidigt som man kan få både styrke- och konditionsträning.

 

4. Plats

Kettlebells är ett måste-redskap med tanke på vilken variation av träning man kan utföra med ett så enkelt redskap och kanske bäst av allt att det tar ingen plats varken förvaring eller att utföra övningarna.

 

5. Billigt

Med tanke på vilken variation och nytta en kettlebell kan gör för ett träningspass så är detta ett relativt billigt redskap, för några hundralappar kan man köpa en kettlebell som passar och är ett måste till allas hemmagym.

 

Detta är bara några av fördelarna med en kettlebell och det finns garanterat betydligt fler. Men sammanfattningsvis så är det många fördelar med Kettlebells vilket gör att det har snabbt blivit ett måste för mångas träningspass och blir allt populärare. 

Vi erbjuder kettlebells i flera olika storlekar och former, det finns något för alla till ett rimligt pris som gör att träningspasset kan bli väldigt effektivt.

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Tack för att du prenumererar

Din e-mail har blivit registrerad!

Köp nu

Redigera
this is just a warning
Logga in
Din varukorg
0 artiklar