Gå vidare till innehåll

De 5 bästa träningsapparna för hemmaträning - kom i form hemifrån

Av Ivan Spoljaric 03 Mar 2023 0 kommentarer
De 5 bästa träningsapparna för hemmaträning - kom i form hemifrån

Att träna hemma har blivit allt vanligare, särskilt pandemin som vi var med om för inte allt för längesedan, men detta håller fortfarande i sig. Men utan rätt verktyg och motivation kan det vara svårt att komma igång eller upprätthålla en regelbunden träningsrutin, något som är bland det svårare för många men det är där träningsappar kommer in i bilden - de ger dig möjlighet att träna när och var som helst, med hjälp av en rad olika övningar och träningsprogram.

Vi har tittat på de 5 bästa träningsapparna för hemmaträning som kan hjälpa dig att komma i form på ett enkelt och roligt sätt.

Varför träna hemma?

Träna hemma har många fördelar. För det första är det bekvämt - du behöver inte ta dig till gymmet och du kan träna när det passar dig bäst. Det andra är att det oftast är billigare än att gå till gymmet på regelbunden basis. Slutligen kan du få en personlig träningsupplevelse med träningsappar som erbjuder skräddarsydda träningsprogram efter din nivå eller dina mål.

Vad gör en bra träningsapp?

En bra träningsapp för hemmaträning ska ha följande egenskaper:

  • Enkel att använda
  • Innehåller träningsprogram för olika träningsnivåer
  • Motiverande funktioner som belöningar och utmaningar
  • Träningsprogram och övningar
  • Möjlighet att spåra dina framsteg

De 5 bästa träningsapparna för hemmaträning

1. Nike Training Club

Nike Training Club är en av de mest populära träningsapparna. Appen erbjuder ett brett utbud av träningsprogram för alla nivåer, från nybörjare till avancerade träningsentusiaster. Dessutom erbjuder appen en mängd olika övningar och en personlig tränare-funktion som hjälper dig att hålla dig motiverad och uppnå dina mål.

Ladda ner Nike Training Club till Android eller iOS

2. 7 Minute Workout

7 Minute Workout är en enkel att förstå men effektiv träningsapp som är perfekt för dig som har ont om tid. Appen erbjuder en rad korta träningsprogram som bara tar 7 minuter att genomföra. Appen är utformade för att träna hela kroppen och passar perfekt för dig som vill träna hemma eller på resande fot utan att behöva lägga för mycket tid på ett träningspass.

Ladda ner 7 Minute Workout till Android eller iOS

3. FitOn

FitOn är en träningsapp som är speciellt utformad för kvinnor. Appen erbjuder ett brett utbud av träningsprogram för olika nivåer, från nybörjare till mer erfarna träningsentusiaster. Dessutom erbjuder appen träningsprogram som är speciellt utformade för kvinnor, inklusive graviditets- och postpartum träning.

Ladda ner FitOn till Android eller iOS

4. MyFitnessPal

MyFitnessPal är en allsidig träningsapp som hjälper dig att hålla koll på din kost och träning. Appen erbjuder en mängd olika träningsprogram för hemmaträning, samt en matdagbok där du kan logga dina måltider och se ditt näringsintag. Appen erbjuder också en mängd olika funktioner för att hjälpa dig att uppnå dina mål, inklusive en kaloriräknare och möjligheten att spåra dina framsteg både i kost och träning.

Ladda ner MyFitnessPal till Android eller iOS

5. Aaptiv

Aaptiv är träningsappen som har en mängd olika träningsprogram som har utformats för att passa olika träningsnivåer och mål. Appen erbjuder en mängd olika träningsformer, från styrketräning till yoga och meditation. Det som skiljer Aaptiv från andra träningsappar är att appen erbjuder ljudbaserade träningsprogram. Det betyder att du kan träna medan du lyssnar på motiverande instruktioner och musik som är speciellt utformad för att hjälpa dig att träna hårdare och nå dina mål.

Ladda ner Aaptiv till Android eller iOS

Vanliga frågor om träningsappar för hemmaträning

 

Vanliga frågor om träningsappar

Kan jag använda träningsappar utan träningsutrustning?

Ja, många träningsappar erbjuder övningar som inte kräver någon träningsutrustning. Du kan använda din egen kroppsvikt för att genomföra övningarna eller använda enkla redskap som hantlar eller gummiband.

Vilken app passar mig bäst om jag är nybörjare?

Nike Training Club och 7 Minute Workout är båda bra alternativ för nybörjare. Båda apparna erbjuder enkla och effektiva träningsprogram som passar för alla nivåer.

Kan jag använda träningsappar på min smarta TV?

Ja, många träningsappar är kompatibla med smarta TV-apparater. Kontrollera appens kompatibilitet innan du laddar ner den.

Slutsats

Var och en av dessa appar erbjuder en unik uppsättning träningsprogram och funktioner som kan hjälpa dig att uppnå dina träningsmål.

Om du är intresserad av högintensiv intervallträning (HIIT) kan Nike Training Club-appen vara valet för dig. Är du ute efter en mer personlig träningsupplevelse, kan FitOn vara det bättre alternativet, med möjlighet att anpassa träningspassen efter dina mål och preferenser. Vill du ha ljudbaserade träningsprogram som hjälper dig att träna hårdare, är Aaptiv ett utmärkt alternativ.

Oavsett vilken app du väljer att använda för din hemmaträning, är det viktigt att du tar din träning på allvar och försöker att hålla dig till en regelbunden rutin. Kom också ihåg att kombinera din träning med en hälsosam kost för att få de bästa resultaten. Med hjälp av en träningsapp och lite disciplin kan du börja träna hemifrån och uppnå dina träningsmål på ett effektivt, bekvämt och billigt sätt.

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Tack för att du prenumererar

Din e-mail har blivit registrerad!

Köp nu

Redigera
this is just a warning
Logga in
Din varukorg
0 artiklar