Gå vidare till innehåll

Träna med Gummiband/Powerband

Av Ivan Spoljaric 06 Nov 2022 0 kommentarer
Träna med Gummiband/Powerband

Det finns många fördelar att införskaffa sig något så enkelt som ett gummiband även kallat för Powerband. Oavsett om man redan är vältränad eller vill komma igång med träningen lite försiktigt så är detta helt klart den rätta utrustningen och börja med, bäst av allt är kanske att det är såpass billigt.

Det finns flera fördelar med ett Gummiband/Powerband som jag vill ta upp och detta främst för att man ska få en lite bättre förståelse och bättre bild av hur bra en sådan enkel utrustning faktiskt är.

 

1. Billigt styrketräning

Gummiband/Powerband har full fokus på att man ska träna musklerna och det är allt från stora till små muskelgrupper. Men det som är fokus här är hur billigt ett Gummiband/Powerband faktiskt är, det finns såpass billiga som Gymstick Mini Band Powerband för endast 59 kronor.

 

2. Många övningar

En annan viktig punkt som kan vara en stor anledning för många att träna är att ha kul när man utför övningarna, det ska vara jobbigt men samtidigt ett nöje att utföra dom. Tack vare att det har tagits fram såpass många övningar med Gummiband/Powerband så finns det en stor variation och möjligheten till att träna många muskelgrupper tack vare alla olika övningar som finns. Kanske kan ni hitta helt nya övningar som passar specifikt dig. Ännu bättre är att man inte behöver en PT eller träningspartner när man ska utöva dessa övningar.

 

3. Olika motstånd

När man har tränat ett tag och man vill fortsätta använda sig utav Gummiband/Powerband så kan det vara dags att skapa lite mer motstånd och detta gör man genom att det finns olika Gummiband/Powerband med olika motstånd samt olika tjocka och breda, det finns en mängd olika varianter och tack vare sin låga prislapp kan man testa sig fram.

Gummiband/Powerband har dessutom något som kallas för dynamiskt motstånd vilket innebär:

1. Vid start av övningen är muskelstyrkan låg och motståndet också lågt.

2. När man når slutet av övningen blir muskelstyrkan hög och så även motståndet.

 

4. Säker träning

Något som får många att hålla sig borta från gymmet är att man är rädd för att göra fel och i värsta fall skada sig. Allt från att man kan få vikter på sig till att man utövar övningarna fel vilket kan ge skador som tar lång tid att läka. Där har Gummiband/Powerband en stor fördel att man kan träna säkert här och övningarna som finns idag är oftast anpassade att alla kan utöva dom och risken blir då liten att man skadar sig. 

Master Fitness Powerband 2-50 kg

 

5. Tar lite plats

Som jag nämnde i början på inlägget så kan Gummiband/Powerband vara ett stort plus att man enkelt kan gömma undan redskapet, betydligt lättare än med en hantel eller kettlebell. Med sin minimala design så är detta ett kraftfullt redskap som kan göra stor nytta för kroppen samtidigt som man kan gömma den i nattduksbordet eller i en ryggsäck.

Gymstick Powerband fr.89kr.

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Tack för att du prenumererar

Din e-mail har blivit registrerad!

Köp nu

Redigera
this is just a warning
Logga in
Din varukorg
0 artiklar