Gå vidare till innehåll

Vad behövs för hemmagym?

Av Ivan Spoljaric 16 Oct 2022 0 kommentarer
Vad behövs för hemmagym?
Att bygga sitt egna hemmagym behöver inte vara dyrt eller svårt. Vi hjälper er vad som kan behövas till ett hemmagym och det går alltid att börja litet för att sen utveckla sitt egna hemmagym med ny utrustning.

Detta är bara några av många tips av vad som behövs, många fler tips kommer!

 

1. Kettlebells/Hantlar

Att införskaffa sig Kettlebells och/eller hantlar kan hjälpa till att skapa en stor variation i träningen och framförallt kan man göra sina träningspass betydligt roligare på många sätt. Hantlar är ett bra sätt om man vill kunna träna olika muskelgrupper mer isolerat genom biceps curl, flyes eller så enkelt som träna bröst via pressövningar. Är man osäker på vilken viktklass man ska ha på hantlar så finns det hantlar med justerbar vikt eller om du väljer att köpa hantlar med viktskivor för att komplettera med tyngre viktskivor när det väl blir dags.

Kettlebells skapar istället en lite större variation där man dessutom kan få upp pulsen såpass mycket att konditionsträningen kommer med i ett hörn också. Kettlebells har en rad olika övningar som är bra för både nybörjare och mer erfarna utövare. När det kommer till viktklass rekommenderas det att börja lätt för att jobba sig uppåt, det finns justerbara kettlebells också.

Se alla kettlebells och hantlar här.

 

2. Träningsbänk

En träningsbänk kan man se som ett bra komplement om man redan äger hantlar eller skivstång. Medan kettlebells/hantlar är steg ett så kan träningsbänk ses som ett komplement för att kunna utföra ännu fler övningar och större variation. 

Det finns olika typer av träningsbänkar med dom vanligaste är justerbara eller "flat" alltså helt raka. Med justerbar träningsbänk finns det fler möjligheter av variationen när det kommer till övningar av olika muskelgrupper.

En annan stor fördel med träningsbänk är att det finns många övningar där man använder sin egna kroppsvikt och kan på så sätt träna upp sin stabilitet och balans. Träningsbänken går dessutom att användas till annat än träning när man den väl inte används i ett träningspass.

Se alla träningsbänkar här.

 

3. Gymgolv

Något som många glömmer eller inte väljer att investera i är ett gymgolv. Gymgolv är ett billigt skydd sätt att skydda sitt golv när man tränar med hantlar, kettlebells eller skivstång. Olyckan kan vara framme där man tappar vikten eller om man släpper den lite för hastigt. 

Gymgolv är dessutom i många fall bekvämare att ligga på om man gör övningar på golvet, det finns gymgolv som går att rulla ihop precis som en yogamatta när den inte används, så en billig försäkring att skydda sitt golv när man har sitt träningspass hemma.

Se alla gymgolv här.

 

4. Roller/Triggers

Värma upp musklerna och minska risken för skador kan göras enkelt och billigt med hjälp av massagebollar, trigger och rollers. Det finns olika storlekar och former på alla dessa alternativen. Att använda triggers och rollers för och/eller träningspasset gör så att återhämtningen förbättras men även ökar blodcirkulationen som har många fördelar.

Se alla rollers och triggers här.

 

5. Gymboll

Träna upp sin stabilitet och balans kan göras på många olika sätt, men det kanske vanligaste och billigaste sättet för ett hemmagym är med hjälp av en gymboll som har många fördelar. Att träna upp ryggmusklerna samt sin bål görs enkelt och säkert med en gymboll. Gymbollen kan dessutom hjälpa till med stretching som blivit allt vanligare vid avslut av ett träningspass. 

Se alla gymbollar här.

 

(6. Multigym)

Har man en lite större budget och vill ta träning med sitt hemmagym på fullaste allvar kan ett multigym vara en utmärkt lösning. Med hjälp av ett multigym kan man skapa en stor variation av övningar, lättare isolera olika muskelgrupper som tränas samt för att vara en träningsmaskin tar oftast ett multigym inte så mycket plats.

Se alla multigym här.

 

(7. Löpband)

Vill man ta sin konditionsträning på allvar och till nästa nivå genom att löpa hemma så är löpbandet ett måste. Det finns en större variation av löpband hos ANCI sport men alla har samma syfte och träna upp konditionen och detta görs både lätt och säkert på ett löpband. Det gäller bara att hitta ett löpband som passar dig bäst både budget och utrymmesmässigt. 

Se alla löpband här.

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Tack för att du prenumererar

Din e-mail har blivit registrerad!

Köp nu

Redigera
this is just a warning
Logga in
Din varukorg
0 artiklar