Gå vidare till innehåll

5 fördelar med Foam Rollers

Av Ivan Spoljaric 30 Oct 2022 0 kommentarer
5 fördelar med Foam Rollers

Foam Rollers har blivit ett allt vanligare verktyg/redskap att använda sig utav och detta främst för alla fördelarna som det medför. Genom att kunna jobba fram ett hälsosammare bindväv kan vi få en förbättrad rörlighet men även minska på skador som kan uppstå samt ha mindre smärta vid problem.

Det finns flera olika sätt att mjuka upp sin bindväv och den vanligaste och kanske mest populära sättet är med en foam rollers då detta inte bara är billigt men även kan även användas både hemmet som på jobbet eller gymmet. Oavsett om man är vältränad eller inte tränar alls så ha Foam rollers sina fördelar och i detta inlägg kan ni läsa om fem fördelar med Foam rollers.

När man använder en foam roller första gången kan det bli en obekväm känsla och nästan göra lite ont, vissa tycker det är en skön smärta men det är vanligt och något man sällan behöver oroa sig över. Det är dessutom en smärta som blir allt mindre ju mer och längre tid som man använder en foam roller.

Fascia som är bindväven av kollagen som har flera funktioner, bland annat ska detta hålla ihop våra muskler, ben och organ. Fascia håller helt enkelt musklerna på plats och det är även där rörligheten sitter där man som ung har en mer elastisk och tålig fascia, men som försvinner med åldern om man inte masserar och använder till exempel en foam roller. Foam Roller trycker med mer tryck än vanligt på muskeln och detta gör att blodcirkulationen ökar samt att bindväven i sin tur blir mer elastisk och vi får en bättre rörlighet.

 

1. Ökad rörlighet

Foam roller har enligt forskning visat sig vara ett effektivt sätt för att öka sin flexibilitet. Att använda en foam roller oavsett om man är vältränad eller inte innan ett träningspass eller fysisk aktivitet har visat sig vara väldigt effektivt.

Abilica Foamrollers 60cm

 

2. Förebygg skador

Foam rollers kan bland annat mjuka upp bindväven och muskler som gör det effektivt och kan på så sätt förebygga skador. Några minuter med en foam rollers kan ha stor betydelse. Det finns många sätt att minska risken för skador och jobba på att förebygga, foam rollers har blivit ett populärt alternativ.

Gymstick Barrel Roller Triggers 

3. Snabbare återhämtning

Genom att man ökar blodcirkulationen i musklerna med en foam rollers kan få stor betydelse för musklerna. Det ger en snabbare chans till återhämtning. Massage och stretching får musklerna att sträckas ut och kan i sin tur få bättre blodcirkulation.

Gymstick Core Roller Foamrollers

 

4. Bra uppvärmning

Att värma upp musklerna oavsett träningspass är ett måste och med Foam rollers kan man på några minuter få en effektiv uppvärmning av stora som små muskelgrupper. Det finns flera olika storlekar på foam rollers för olika muskelgrupper, ett populärt redskap som blivit just populärt av flera goda anledningar som gynnar musklerna och bindväven. 

 

5. Billigt redskap

Har man ett hemmagym eller planerar att investera i ett så en foam roller ett måste. Perfekt redskap för att öka flexibiliteten och rörligheten i kroppen för en billig peng. Kan lika bra hemma som på gymmet eller varför inte ta en paus med lite massage på jobbet. Det är en av fördelarna att det går enkelt att gömma undan en Foam roller eller kanske använda den som "fotstöd" om man har ett stillasittande jobb.

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Tack för att du prenumererar

Din e-mail har blivit registrerad!

Köp nu

Redigera
this is just a warning
Logga in
Din varukorg
0 artiklar