Gå vidare till innehåll

Kosttillskott som är bra mot ledvärk och ledbesvär

Av Ivan Spoljaric 26 Dec 2022 0 kommentarer
Kosttillskott som är bra mot ledvärk och ledbesvär

Att ha nån typ av ledvärk eller ledbesvär blir allt vanligare både bland yngre och äldre. Det finns kosttillskott som kan motverka värk.

Olika typer av ledvärk och ledbesvär har blivit allt vanligare och kan förekomma både bland yngre som äldre. Har man ofta tyngre träningspass kan detta vara en bidragande faktor och då är det viktigt att få i sig rätt tillskott som kan motverka dessa problem.

Har man däremot ledvärk och ledbesvär i sina äldre dagar så har det oftast att göra med att kroppen fått gjort sitt och får man inte i sig rätt ämne i kroppen som kan hjälpa lederna innan det är försent så kommer ledvärk och ledbesvär krypandes sakta tyvärr.

Vad för kosttillskott ska man ta för bättre leder?

Men det är aldrig försent, det går alltid att få i sig dessa kosttillskott som kommer hjälpa och dämpa värken som kan uppstå i lederna. 

 • Gurkmeja - Utmärkt kosttillskott för att upprätthålla ledernas flexibilitet och i sin tur kan skydda lederna. Läs mer om Better You Gurkmeja 50 kapslar
 • Kollagen - Kostillskottet som hjälper att hålla kroppen brosk och benstomme i schakt. Man kan se det lite som ett smörjmedel för lederna och är ett ämne som kroppen har svårt att producera med åldern. Läs mer om Kollagen här.
 • MSM - En av beståndsdelarna i kollagenproteinet som har störst fokus och störst påverkan på brosk och benstomme, perfekt om man vill få i sig ämnet som riktar sig direkt till detta. Läs om Flex Support från Swedish Supplements.

 

Vill man inte ta något kostillskott så går det att äta olika typer av mat som visat sig ska kunna hjälpa till bättre leder:

 • Gurkmeja
 • Granatäpple
 • Gelatin
 • Ingefära
 • Kokosolja
 • Körsbär
 • Vitlök

En viktig kost kommer alltid vara minst lika viktigt

I allmänhet är det bäst att få sina näringsämnen från en varierad kost med mat, så att man får en bra balans av alla de näringsämnen man behöver. Det är också viktigt att rådfråga en läkare eller annan vårdgivare innan man tar några kosttillskott, eftersom det kan finnas interaktioner med andra läkemedel och andra risker.

Men för förebyggande syfte för att minska risken för ledvärk och ledbesvär så erbjuder vi även olika typ av stöd som kan hjälpa till.

  Föregående
  Nästa

  Lämna en kommentar

  Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

  Tack för att du prenumererar

  Din e-mail har blivit registrerad!

  Köp nu

  Redigera
  this is just a warning
  Logga in
  Din varukorg
  0 artiklar