Gå vidare till innehåll

Pre workout - Vad är det och hur fungerar det?

Av Ivan Spoljaric 16 Feb 2023 0 kommentarer
Pre workout - Vad är det och hur fungerar det?

Pre workout även känt som PWO är ett kosttillskott som tas före träning för att öka energinivåerna och förbättra prestationen.

Vad är Pre Workout?

Men vad som skiljer pre workout från andra kosttillskott är dess förmåga att öka blodflödet och stimulera muskeluppbyggnaden. Pre workout-tillskott innehåller vanligtvis en blandning av koffein, beta-alanin, kreatin och andra aminosyror.

 

Beta-alanin

Beta-alanin är en icke-essentiell aminosyra som hjälper till att öka nivåerna av karnosin i musklerna. Karnosin hjälper till att förhindra bildandet av mjölksyra, vilket leder till mindre trötthet och längre uthållighet. Men vad som är intressant med beta-alanin är att det också kan orsaka en stickande känsla i huden, vilket kan kännas förvirrande för vissa personer. Kreatin är en annan viktig ingrediens i pre workout-tillskott.

Vad är egentligen skillnaden mellan BCAA och EAA?

Kreatin

Kreatin fungerar genom att öka produktionen av ATP, som är den primära energikällan i kroppen. Detta kan resultera i ökad styrka och uthållighet under träningen. Men kreatin kan också orsaka vattenretention och viktökning, vilket kan vara förvirrande för dem som försöker gå ner i vikt.

Koffein

Koffein är en annan vanlig ingrediens i pre workout-tillskott. Koffein fungerar genom att öka hjärtfrekvensen och blodflödet, vilket kan öka energinivåerna och minska trötthet. Men för vissa människor kan koffein orsaka ångest och skakningar, vilket kan leda till förvirring.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis är pre workout-tillskott ett effektivt tillskott för att öka energinivåerna och förbättra prestationen under träning. Men det är viktigt att vara medveten om de olika ingredienserna och deras potentiella biverkningar, det finns många olika PWO att välja bland så det gäller att läsa på och hitta det som passar just dig bäst.

Beta-alanin kan orsaka en stickande känsla, kreatin kan orsaka vattenretention och viktökning, och koffein kan orsaka ångest och skakningar. Så se till att göra din forskning och prata med din läkare innan du börjar använda pre workout-tillskott.

Läs om kosttillskott som hjälper till att bränna fett.

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Tack för att du prenumererar

Din e-mail har blivit registrerad!

Köp nu

Redigera
this is just a warning
Logga in
Din varukorg
0 artiklar