Gå vidare till innehåll

Varför ska man ta Zink tillskott?

Av Ivan Spoljaric 18 Jan 2023 0 kommentarer
Varför ska man ta Zink tillskott?

Zink har många funktioner som gynnar alla och att få i sig rätt med zink med vanlig kost kan bli tufft, därav kosttillskott.

Zink är en viktig mineral som finns i många födoämnen och som spelar en viktig roll i många av kroppens funktioner. Här är några av de viktigaste fördelarna med att få tillräckligt med zink:

Förstärkt immunförsvar

Det kan hjälpa till att stärka immunförsvaret. Zink är viktigt för att hjälpa kroppen att bekämpa infektioner och sjukdomar, och det kan hjälpa till att förbättra immunförsvaret.

Förbättra huden

Det kan hjälpa till att förbättra hudens hälsa. Zink är viktigt för att hjälpa till att reglera produktionen av olja i huden, och det kan hjälpa till att lindra symtom på akne och andra hudbesvär.

Bättre hår och naglar

Det kan hjälpa till att förbättra hår- och nagelhälsan. Zink är viktigt för att hjälpa till att bibehålla hår- och nagelhälsan, och det kan hjälpa till att förhindra håravfall och mjäll.

Trippel Zink från Pureness populärt kosttillskott som passar alla.

Förbättrad ämnesomsättning

Det kan hjälpa till att förbättra ämnesomsättningen. Zink är viktigt för att hjälpa till att reglera ämnesomsättningen, och det kan hjälpa till att förbättra upptaget av näringsämnen i kroppen.

Påverka synen positivt

Det kan hjälpa till att förbättra synen. Zink är viktigt för att hjälpa till att bevara synen, och det kan hjälpa till att förebygga åldersrelaterade synförsämringar.

Detta är bara några punkter som Zink kan gynna våra kroppar, men det finns även stor påverkan som kan gynna om man tränar mycket såsom kroppens funktion att producera protein tillsammans med insulinet för omsättningen av kolhydrater.

Fiaring Zink 100 kapslar

Hur vet jag om jag har zinkbrist?

Det finns ett sätt att ta reda på om du har zinkbrist. Ett enkelt test är det så kallade smaktestet med zinksulfat. Smaken styrs av ett enzym som är beroende av zink.
Det innebär att man tar en klunk vatten utspätt med 0,1 % zinksulfat och håller den i munnen i 10-15 sekunder för att bedöma smakupplevelsen. Om bristen är allvarlig och långvarig smakar endast vatten gott. Om den har en måttlig metallsmak är bristen måttlig, och om smaken är starkt avstötande är zinknivån god.

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Tack för att du prenumererar

Din e-mail har blivit registrerad!

Köp nu

Redigera
this is just a warning
Logga in
Din varukorg
0 artiklar