Gå vidare till innehåll

Varför en padelväska?

Av Ivan Spoljaric 08 Mar 2022 0 kommentarer
Varför en padelväska?

Precis som padelracket så kan det vara förvirrande och kanske nästan lite för mycket att välja bland när det gäller padelväskor.

Men vad är det då som är så speciellt med en padelväska? Vi ska försöka klargöra detta så gott vi kan.

En padelväska är precis som vilken väska som helst, i grunden. Det handlar helt enkelt om att vi ska kunna ta med oss vår utrustning i form av padelracket, bollar och andra tillbehör tillsammans med kläder till ombyte samt skor. Men något som många kanske inte tänker på att väskan kan ha fler funktioner än att bara ta med sig sin utrustning och kläder, det kan även skydda ens racket.

Det finns lite olika faktorer som spelar roll när det gäller att hitta den "rätta" padelväskan, några av dom är bland annat:

 

  1. Väska eller ryggsäck?
  2. Vilket material både väska och där racket fövaras?
  3. Är design viktig? Snygg eller ful väska
  4. Hur rymlig är den? Hur många fack osv.

Det finns kan man säga i stort sett två typer av väskor inom padel, väldigt likt tennisväskor. Vi har en väska som man kan bära vanligt men även kombinera att ha som ryggsäck. Dessa väskor är oftast lite rymligare och man kan få plats med till exempel mer än ett racket, ibland t.om 4-6 stycken om det är riktigt stora väskor.

Materialet av väskan är också viktigt, man vill självklart att det är slitstarkt men en viktig del som många väskor tyvärr saknar men som blir allt vanligare är att ha facket för racket klätt i termo, detta gör att racket inte påverkas av olika temperaturskillnader vilket kan påverka rackets egenskaper. Det är inte bra att det är för varmt och inte bra att det är för kallt, därför lämna aldrig padelväskan i bilen en längre tid, försök att alltid ha utrustningen i rumstempererat utrymme.

Design är som alltid en smaksak, hur viktigt man tycker det är och om man hellre går på funktion mer än design.

Rymligheten är något som kan variera enormt på padelväskor. Det finns väskor som ha flera stora och smarta fack, som vi nämnde tidigare även flera fack för racket så man säkert kan förvara dom både på resande fot men även hemma eller på jobbet. En viktig del tycker vi personligen är att ha ett separat fack för skorna vilket blir allt vanligare så man inte behöver blanda kläder, handduk och skor i ett stort fack utan kan dela upp detta snyggt med bland annat fack för padelracket på sidorna.

Det finns också fodral till padelracket om man redan har en smidig väska eller ryggsäck för träningen och bara vill skydda racket så finns dom lösningarna, här är det återigen viktigt att hitta fodral mer termo på insidan för bästa möjliga skydd.

 Skillnaden på padelväska och tennisväska?

Tittar man på dessa två väskor så påminner dom ganska mycket om varandra, men går man in lite mer på detalj så kan det skilja sig en hel del. Tennisväskor är oftast större och detta då främst tennisracket är större och tar mer plats. Även formen för facket för racket kan skilja sig och för padel så sitter racket mer säkert och i bra förvar. 

Det är inte endast inom padel som det alltid är bättre att ha en bra förvaring, det gäller inom det mesta där man inte vill kombinera privat, jobb och nöje i en och samma väska utan kan ha detta fördelat. Har man valt att investera i ett lite dyrare racket så kan en padelväska för några hundra kronor vara en ännu bättre investering för att öka rackets livslängd och hållbarhet.

Head Elite Padel Supercombi 2022 Grey/Orange

Är ni osäkra på vilken väska som skulle passa just er eller om ni vill rådfråga oss på ANCI sport så finns alltid vår chat tillgänglig för detta, annars kan ni alltid slänga iväg ett mail på hej@ancisport.se så kommer en av våra duktiga medarbetare som kan extra mycket inom padelväskor att återkomma till er och ge er bästa möjliga tips.

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Tack för att du prenumererar

Din e-mail har blivit registrerad!

Köp nu

Redigera
this is just a warning
Logga in
Din varukorg
0 artiklar