Gå vidare till innehåll

Vad är skillnaden mellan BCAA och EAA?

Av Ivan Spoljaric 10 Jan 2023 0 kommentarer
Vad är skillnaden mellan BCAA och EAA?

När det kommer till Aminosyror så finns det mycket att hålla koll på, dom två vanligaste och kanske det som räcker att ha koll på är BCAA och EAA.

BCAA (branched-chain amino acids) och EAA (essential amino acids) är båda aminosyror, men det finns några viktiga skillnader mellan dessa två typer av aminosyror.

BCAA består av tre specifika aminosyror: leucin, isoleucin och valin. Dessa aminosyror är klassade som essentiella, vilket innebär att kroppen inte kan producera dem själv och att de måste tillföras genom kosten. BCAA är särskilt viktiga för att bygga och reparera muskler, och de används oftast av idrottare och bodybuilders för att förbättra muskeltillväxten och -återhämtningen.

 

 

EAA, eller essentiella aminosyror, är en grupp av aminosyror som kroppen inte kan producera själv och som måste tillföras genom kosten. Det finns totalt åtta essentiella aminosyror: leucin, isoleucin, valin, lysin, metionin, fenylalanin, treonin och tryptofan. EAA är viktigt för att upprätthålla och reparera kroppens vävnader, och de spelar en viktig roll i många av kroppens funktioner.

 

Så, skillnaden mellan BCAA och EAA är att BCAA består av tre specifika aminosyror (leucin, isoleucin och valin) medan EAA är en grupp av åtta essentiella aminosyror. BCAA används oftast för att förbättra muskeltillväxten och -återhämtningen, medan EAA är viktigt för att upprätthålla och reparera kroppens vävnader och för att spela en viktig roll i många av kroppens funktioner.

Föregående
Nästa

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Tack för att du prenumererar

Din e-mail har blivit registrerad!

Köp nu

Redigera
this is just a warning
Logga in
Din varukorg
0 artiklar